Icoana cu foita de argint bizantin-ortodoxa Pomul Vietii 16x20cm

Icoana ortodox-bizantina, lucrata pe foita de argint 925 si detalii realizate prin serigrafie, pe suport de lemn, imaginea reprezinta pomul vietii,...
+ Vezi toata descrierea
Poti sa te razgandesti 30 zile timp de retur
1 Comentarii

549,00 lei

EPB4-203KZ

Produsul este in stoc

Stoc Limitat

Livrare gratuita comenzi peste 100 lei, 24h

Nou

Comanda telefonica 0754 589 879

Icoana ortodox-bizantina, lucrata pe foita de argint 925 si detalii realizate prin serigrafie, pe suport de lemn, imaginea reprezinta pomul vietii, unul dintre cele mai bogate si raspandite simboluri.

Mircea Eliade distingea 7 interpretari principale pe care nu le considera exhaustive, dar care se articuleaza toate in jurul ideii de Cosmos viu, in vesnica regenerare. Simbol al vietii in continua evolutie, in ascensiune spre cer, arborele evoca intreg simbolismul, iar in cazul de fata al moralitatii iudeo-crestine. Pe de alta parte el slujeste drept simbol pentru caracterul ciclic al evolutiei cosmice: moarte si regenerare, inlesneste comuniunea intre cele trei nivele ale Cosmosului: cel subteran - prin radacini, suprafata pamantului prin truchi si crengile de jos, inaltul prin ramurile dinspre varf. Arborele cosmic in traditia crestina este crucea rastignirii.

Dimensiuni: 16x20cm

Comentariile clientilor

Superba

Este o iconita superbă!

, 24 aprilie 2017

Adauga un comentariu

Scrieţi o recenzie

Scrieţi o recenzie

Ce spun clientii despre noi

Recenzii 100% reale

Nota pentru Icoana cu foita de argint bizantin-ortodoxa Pomul Vietii 16x20cm: 5 / 5 pe baza a 1 recenzii